Törökbálinti Sport
Menü
 
TTC Labdarúgás (NB III)
 
TTC Női Kézilabda (Bp.I/B)
 
TTC-Yama Karate Klub
 
TTC Cselgáncs
 
TTC RSG
 
TTC Sakk
 
TTC Ijászat
 
TTC Extrémsport
 
TFC Labdarúgás (BLSZ III)
 
Törökbálint Focisuli
 
Elite Basket (NB I/B)
 
TÉTE Futás
 
Linkek
 
Látogatók
Indulás: 2008-08-17
 
Szerzői jogok

A www.balintisport.hu teljes tartalmát szerzői jogok védik!

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Friss hírek
Friss hírek : Lidab-Törökbálinti TC Felnőtt labdarúgás (NB III) - Megtörték a lendületünk...

Lidab-Törökbálinti TC Felnőtt labdarúgás (NB III) - Megtörték a lendületünk...

ZI  2010.05.30. 18:16

NB III Duna Csoport    24. forduló

Pénzügyőr SE- Lindab-Törökbálinti TC    2 - 1 ( 1 - 1 )

2010. május 29. (szombat) 17 óra

Budapest II., Pasaréti út 124-126.

120 néző


Játékvezetők: Horváth Tibor (Táth Imre, Link Péter)

 

Pénzügyőr SE: Stefán Gábor – Szikes Péter, Sokolowski András, Takács Kornél, Nemes Roland – Krómer Patrik (Áder András 46.p.), Dóczi Szabolcs, Kerényi Kálmán, Örmény Márton (Praczkó Iván 60. p.) – Kozarek András, Havrán Gergely (Szabados Csaba 87. p.)

Edzők: Sólyom Ferenc, Koritár Lajos

 

Lindab-Törökbálinti TC: Frank Tamás – Pásztor Dániel, Bábik Tibor, Róza László, Kilik Balázs – Mészáros Dániel, Lázár Szabolcs, Héray László (Tóth Ákos 46. p.), Takács Attila (Nagy Balázs 31. p.) – Miriuta Vasile (Csintalan Csaba 67. p.), Egressy Gábor

Edzők: Miskei Attila és Mersich Péter

 

Gólszerzők:

Egressy Gábor 5. perc          0 – 1

Havrán Gergely 24. perc          1 – 1

Szabó Sándor 76. perc            2 - 1

 

Sárga lap: Mészáros Dániel 47. p

 

A mérkőzésről röviden: Meleg, nyárias, inkább napozásra alkalmas idő fogadott bennünket, no meg rengeteg ember a pályán és környékén, mert a pénzügyőröknek családi napot tartottak a sportpályán. A mérkőzés kezdetére azonban viharfelhők gyülekeztek és az eső is szemerkélni kezdett, de nem alakult ki zivatar. Már az első percekben megszereztük a vezetést és az első negyedórában még további lehetőségeink is voltak, azonban túlságosan megnyugtatott bennünket az előny, így szépen, de biztosan teret és lelkileg is lehetőséget adtunk ellenfelünknek, hogy van keresnivalójuk a mérkőzésen. Ezt a keresnivalót hamar meg is találták, mert az agilisan játszó Havrán Gergely sokszor került védelmünk mögé és érezhető volt, hogy előbb vagy utóbb, de élni fog a lehetőségekkel. A hazai védelem remekül állta az attakjainkat, kiemelkedő teljesítményekkel rukkoltak elő és 20. perc elteltével válaszoltak is találatunkra. A második játékrészben rendkívül fegyelmezetten játszott a jórészt fiatalokból Pénzügyőr csapata. Többet támadtak, a mi játékunkat inkább a kapkodás jellemezte, sok-sok eladott labdával, egyéni hibával és jó néhány kihagyott helyzettel. A félidő derekán megszerezték a hazaiak a második, egyben győzelmet jelentő góljukat és mi már csak nyüglődtünk, küzdöttünk és futottunk az eredmény után. A vereség nem jött jókor, mivel sűrű az élboly, így akár a dobogó 3. helyére is eséllyel pályázhattunk volna, ha megnyerjük a mai mérkőzést. Az eredmény igazságosnak mondható, sajnos megérdemelten nyert a Pénzügyőr csapata, mert ezen a napon a fiatalokban sokkal több volt a tűz és fejben is fel tudtak nőni a feladathoz. A játékvezetésről is érdemes néhány szót ejteni, mert elég sok hibával vezette a mérkőzést a vezetőbíró és a segédei sem álltak mindig a helyzet magaslatán a döntések meghozatalakor. Az egyenlítést megelőzően például játékosunk karját fogták be, majd ahogy ki akarta szabadítani magát az „ölelésből” ezt vélte szabálytalannak. Az ebből megítélt szabadrúgás után gólnak örülhetett a hazai publikum. Sok szabálytalanság maradt megtorolatlanul a játékvezető részéről, a sárga lap csak 1 esetben került elő.

 

 

A gólok története:

5. perc: Takács Kornél kíséri haza a labdát, a kiérkező kapus a játékost találja el, testéről visszapattan a labda, melyre Egressy Gábor startol és baloldalon 11 méterről  a bal alsó sarokba rúgja a labdát! Bravó Egér! 0 – 1

24. perc: A térfelünk bal oldalán történt rángatás utáni szabadrúgásból a jobb oldalon Takács hátulról csúszott oda, ezért újabb szabadrúgás következett 25 méterre a kapunktól. Nemes Roland ívelte, Róza László kifejelte a labdát, Krómer Patrik szerezte meg a labdát a jobb oldalon, beadása mindenki előtt elszállt, de a hosszú oldalon a jó ütemben érkező Havrán Gergely 3 méterről a hálóba vágta a labdát! 1 - 1

76. perc: Pörgősebbre vettük az iramot, több támadást vezettünk, ám egy szép átadással mégis a hazaiak kerültek helyzetbe Praczkó Iván révén a baloldalon. Frank Tamásnak nem csak a támadóval, de a laposan szembesütő napfénnyel is meggyűlt a baja. Praczkó Iván egy remek csellel visszavette a labdát és 16 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot! Szép találat volt! 2 – 1

 

További gólhelyzetek a mérkőzésen:

A 10. percben Miriuta Vasile adott tanári labdát Egressy Gábornak, aki kapásból ballal elrúgta, a lövés nem sokkal kerülte el a bal alsó sarkot. Ez egy szép, látványos, klasszis akció volt, nem véletlenül tapsolta meg a publikum.

12. percben Havrán Gergely jobboldali átadását lőtte Krómer Patrik a kapu fölé.

A 27. percben Takács Attila húzott el a jobb oldalon, beadását a kapus a kapufa sarkánál fogja.

33. percben Miriuta Vasile baloldali beadását Lázár Szabolcs kapásból mellé és fölé is rúgja.

34. percben két szögletet is rúghattunk egymás után, először Miriuta Vasile lövését ártalmatlanították, majd a másodiknál mindenki előtt elszállt a labda, az alapvonalon gurult végig a szögletzászlóig. Takács Kornélt a játékvezető leküldte a pályáról vérző fejjel, a játékos turbánnal a fején tért vissza a pályára.

A 40. percben Egressy Gábor kap labdát, de társak nélkül marad, gondol egyet és baloldalon a büntetőkörnél kapura küldi a labdát, mely nem sokkal megy középen a kapu fölé.

45. perc Miriuta Vasile iramodik meg, a kaputól 30 méterre felrúgják, majd egy kis szócsatája támad egy helyi (szintén nyugdíjasnak látszó) szurkolóval, aki nem éppen szép szavakkal illette (végig „lenyugdíjasozta” az egyébként remekül osztogató játékosunkat). A szabadrúgás maga a sértett végzi el, lövése megpattan egy játékoson.

A 47. percben Mészáros Dániel kapott sárgalapot egy olyan szabálytalanságért, amelyből volt már jócskán a mérkőzésen több is. Mostanra elégelte meg a játékvezető a durvaságokat.

A 48. perc is hozott izgalmakat, bár a mez gyűrődése végett nem láttam teljes biztonsággal a számot, ezért vagy Örmény Márton (17-es) vagy Kozarek András (11-es) lőtt mellé és egyben a kapu fölé is.

Az 50. percben szögletet lőhetünk, előtte Áder András Lázár beadását blokkolja, majd Takács Kornél szabadít fel, Egressy Gáborhoz pattan a labda, aki rácsavarja, a labda éppen a baloldali sarok felett hagyja el a játékteret.

Az 52. percben a tanárian játszó Sokolowski András mentett szögletre Egressy Gábor elől. Egressy Gábor áll a szöglethez a jobb saroknál, a beadást kifejelik, a kipattanót Bábik Tibor szelídíti meg, az érkező Nagy Balázs egyből ráveri, de lövése megpattan egy védőn és újabb szöglet következik, de most a bal sarokról. Miriuta Vasile a végrehajtó, egészen visszaíveli a kaputól 22 méterre érkező Nagy Balázsnak, aki kapásból szeretné rábombázni a labdát, de sajnos elcsúszik! Ej, de szép lett volna!

Az 57. percben Nemes Roland szöglete rövid, Lázár Szabolcs felszabadít.

60. percben Takács Kornél húzza-vonja Tóth Ákost, a játékvezető szabadrúgást ítél a 16-os jobb sarkánál, eléggé ígéretes szögből. Egressy Gábor és Miriuta Vasile áll a labda mögé, Egér kapura küldi, megpattan a sorfalon.

A 62. percben nagy helyzet adódott a hazaiak előtt, Kerényi Kálmán-Áder András-Kerényi Kálmán a labda útja a büntetőkörünk környékéről indulva, Kerényi Kálmán 3 méterről egyből, de mellé rúgja! Nagyon nagy helyzet volt!

Egy perccel később mi kerültünk hasonlóan nagy helyzetbe, Mészáros Dániel verekszi át magát a védők gyűrűjén a baloldalon, bepassz Csintalan Csabának, aki továbbteszi Egressy Gábornak, aki háttal áll a kapunak, visszagurítana a jobb helyzetben érkező játékosunknak, de ellopják a passzt a védők és felszabadítanak. Az ezt követő percekben a Pénzügyőr vette át a karmesteri botot és mezőnyben fölénk nőttek.

A 68. percben Egressy Gábor baloldali beadására Tóth Ákos és védője robban be, a védő lábáról hagyja el a labda a játékteret, de a játékvezető kirúgást ítél (Tóth Ákos mondata a játékvezetőnek: „- Esküszöm, nem én lőttem!”

Következik a 70. perc, Frank Tamás ököllel, előtte Pásztor Dániel kap egy szép kis (hangos) csomagot, a védő a földön marad, ami tőle egyáltalán nem megszokott. Ápolni is kellett játékosunkat. Mészáros Dániel ismét kap egy kis apanázst, de a játékvezető nem észlelte szabálytalannak a megmozdulást. Nézőtéri reakció: „ – Miért nem fújod le? Hát nem látod, hogy lerúgja a fejét? Ilyen elfogultan vezetni egy mérkőzést!” S hogy Mészáros Dániel ne felejtse el az előtte történt, ellene elkövetett szabálytalanságot, a nyomaték kedvéért 22 méterre a hazai kaputól újra megkínálták. Bábik Tibor rúgja el a szabadrúgást középről, Egressy Gábor érkezik, de fejese csak a jobb oldali kapufa mellé száll. Szép akció volt srácok!

Újra begyújtottuk a motorokat, feléledtünk és egészen szép, kerek támadásokat vezettünk, de ezzel egy időben ki is nyílt védelmünk, így a Praczkó Iván lehetett eredményes, leforrázva ezzel nemcsak csapatunkat, hanem a szép számmal bennünket elkísérő Szurkolóinkat is.

A 84. perc is hozott némi kis izgalmat, Bábik Tibor 40 méterről eleresztett bombája borzolja fel a kedélyeket.

A 88. percben szabadrúgáshoz jutunk 25 méterre a jobb oldalon, mert Tóth Ákost Takács Kornél akadályozza a kapura törésben. Egressy Gábor a labda mögött, lövését szögletre fejelik, Bábik Tibor baloldali szögletét Stefán Gábor egy kézzel öklözi ki.

Egy perc múlva Róza László gyönyörű labdát tesz Csintalan Csaba fejére, aki a jobb oldali kapufa mellé csúsztat.

Az utolsó percben Praczkó Iván baloldalon cselez, majd lő, Pásztor Dániel szögletre ment, a belőtt szögletet hatástalanítjuk és gyönyörűen, látványos passzokkal hozzuk ki mezőnybe a labdát. A 3 perc hosszabbításban még akadt egy helyzetünk Egressy Gábor-Bábik Tibor-Egressy Gábor összjáték a baloldalon, de sajnos kissé Egér mögé jött a labda, így a játékos lába maga alatt maradt, nem tudta jól megrúgni a labdát, de így is éppen, hogy csak meg tudta fogni Stefán kapus a jobb kapufánál. Szép akció volt srácok!

 

Videó:

http://www.youtube.com/watch?v=4DCU74Jalrs&feature=player_embedded

(Forrás: http://www.penzugyor.eoldal.hu/)

 

 
Hírdetések

 
Kép galériák
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia