Törökbálinti Sport
Menü
 
TTC Labdarúgás (NB III)
 
TTC Női Kézilabda (Bp.I/B)
 
TTC-Yama Karate Klub
 
TTC Cselgáncs
 
TTC RSG
 
TTC Sakk
 
TTC Ijászat
 
TTC Extrémsport
 
TFC Labdarúgás (BLSZ III)
 
Törökbálint Focisuli
 
Elite Basket (NB I/B)
 
TÉTE Futás
 
Linkek
 
Látogatók
Indulás: 2008-08-17
 
Szerzői jogok

A www.balintisport.hu teljes tartalmát szerzői jogok védik!

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Történet

TTC Extrémsport történelme 

 

 

 

Az extrém sportolók Törökbálinton körülbelül a kilencvenes évek végén jelentek meg. Itt érdemes megemlíteni néhány nevet, mint Czinszki Attila, Erdész Dániel, Acosta Olivér és még jó páran. Ők a görkorcsolya sportot képviselték annak idején. BMX sportban Sárközi Gergely nevét érdemes megemlíteni, aki körülbelül a korisokkal együtt kezdett el biciklizni. A gördeszkázás körülbelül 2000 környékén tűnt fel Törökbálinton.. Ekkor Motyovszki Róbert, Nagy Tamás, és még néhányan hódoltak a sportnak kezdő szinten. 

 

Talán ezek az emberek nevezhetők Törökbálint első extrém sportolóinak. Később 2002-2003 környékén már egyre több fiatal, köztük Tóth Károly, Egervári Bálint, Békési Dániel, Galambszögi Gergely és Gellért és jómagam gördeszka sportban, Riegel Dániel, Csörögi Dávid görkorcsolya sportban, valamint Lantos Ádám, Czinszki Bálint, Horváth Zoltán és még sokan mások BMX sportban kezdték meg extrém sportoló életmódukat.

 

Később mikor már mégtöbben lettünk és egyre kényelmetlenebb, illetve veszélyesebb volt az utcán sportolni, a Törökbálinti Faluszépítő Egyesület és az Önkormányzat segítségével 2005-ben átadták az első törökbálinti skateparkot. Ez az évek során hihetetlen módon megnövelte az extrém sportolók számát, és rengeteg új fiatal tehetség tűnt fel. Érdemes megemlíteni még Tolcsvai Péter nevét aki a mai napig szinte egyedül képviseli a triál sportot, valamint jó pár Downhill-es sportoló is  akad Törökbálinton, akik nagy előszeretettel szelik a város erdejének kitűnő adottságokkal megáldott ösvényeit.

 

A Munkácsy Mihály Művelődési Háznak köszönhetően sikeresen megrendeztünk 2006-ban és 2007-ben két extrém sportnapot, ahol megannyi törökbálinti sportoló mutatta meg tudását. Ekkor jött az ötlet, hogy mi, extrém sportolók is csatlakozzunk a Törökbálinti Torna Clubhoz, mint Extrém Sport Szakosztály. A törökbálinti skateparkot sajnos 2008-ban elszállították technikai, illetve rendészeti okokból, de 2008 szeptemberében megépül az új skatepark a GL Outlet parkolójában.

 

Jelenleg a szakosztály már teljesen hivatalosan működhet.. A fejlődéshez azonban minél több új  tagra van szükség. Várjuk tehát azok jelentkezését, akik bármilyen formában (nem feltétlenül  a szó szoros értelmében) kapcsolódnak az extrém sportokhoz, és kedvet kaptak ahhoz, hogy csatlakozzanak az egyesület szakosztályához. Évente több alkalommal is szervezünk vidéki országos versenyeken való részvételt, ahol a a szakosztály tagjai természetesen minden anyagi, illetve szervezési feladattól szabadulnak meg, és költségmentesen indulhatnak versenyeken.  A legtehetségesebb sportolókat később külföldi versenyeken is képviselhetik Törökbálintot.

 

 

Strasser György

 
Hírdetések

 
Kép galériák
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia