Törökbálinti Sport
Menü
 
TTC Labdarúgás (NB III)
 
TTC Női Kézilabda (Bp.I/B)
 
TTC-Yama Karate Klub
 
TTC Cselgáncs
 
TTC RSG
 
TTC Sakk
 
TTC Ijászat
 
TTC Extrémsport
 
TFC Labdarúgás (BLSZ III)
 
Törökbálint Focisuli
 
Elite Basket (NB I/B)
 
TÉTE Futás
 
Linkek
 
Látogatók
Indulás: 2008-08-17
 
Szerzői jogok

A www.balintisport.hu teljes tartalmát szerzői jogok védik!

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szakosztályról

Tisztelt Érdeklődő!


Engedje meg, hogy néhány szóban bemutassam szakosztályunkat.


Szakosztályunk 1992-ben alakult, és azóta tagja a Törökbálinti Torna Clubnak. Évente átlagosan 80-90 fő, sportolni vágyó fiatal és felnőtt látogatja edzéseinket. A törökbálinti edzőtermünkön kívül folynak még edzések Budapesten, Pusztazámoron és Sóskúton is. Külön edzéseken foglalkozunk az utánpótlásképzéssel, valamint az ifjúsági és felnőtt versenyzők felkészítésével. Az edzéseken a shotokan karate technikái mellett hangsúlyt helyezünk a modern versenytechnikák valamint esetenként a kobudo (tradicionális japán fegyveres gyakorlatok) oktatására is. Az évek során kinevelődött versenyzői gárda eredményességét Magyar Bajnoki címek és helyezések, Shotokan Világ- és Európa Bajnoki érmek, Világkupa sikerek fémjelzik. Korosztályos és felnőtt versenyzőink évek óta a stílus válogatott tagjai. Fontos megemlíteni, hogy immáron 9. alkalommal rendezte egyesületünk az általunk életre hívott Törökbálint Kupát, mely időközben stílusunk országos bajnokságává nőtte ki magát.

Az edzések bontott csoportban történő felosztása lehetővé teszi, hogy a sportolni vágyók korosztályuknak megfelelő csoportokban próbálhassák ki a japán küzdősportok egyik legelterjettebb stílusát a Shotokan karatét.

  Funakoshi Gichin a shotokan karate stílus alapítója és egyik leghíresebb mottójának kalligráfiája: „A karate célja nem a győzelem, hanem a gyakorlatok tökéletesítése és a jellem fejlesztése.”  


A fiatalabb korosztály edzésein a karate technikák elsajátításán túl a mozgáskoordináció fejlesztésén keresztül a küzdőjátékokig, rengeteg gyakorlattal találkozhatnak az érdeklődők. Az idősebbek a rendszeres testmozgáson túl bepillantást nyerhetnek mind a tradicionális karate technikáiba, mind a versenyzők edzésmunkájába.

A versenyzői csoport, melynek tagjai 7-8 évesektől a felnőtt korosztályig igen széles skálán mozognak, kiemelt óraszámban foglakoznak a technikák elsajátításával. Eredményeiknek köszönhetően a Yama Karate Szakosztály a stílus és országos bajnokságokon évről évre a legeredményesebb egyesületek egyike.

Az évek hosszú során az egyesületben remek, összekovácsolódott csapat alakult ki, s az ilyen személyes kapcsolatok természetesen már túlmutatnak az edzőterem falain. A magánéletben is barátokként egymásra tekintő karatékákhoz egy újonnan kinevelődött versenyzői gárda csatlakozott az elmúlt években.

Aki kedvet érez egy ősi harcművészet, küzdősport, valamint egy dinamikusan fejlődő, mégis a tradíciókat szem előtt tartó versenysport kipróbálására, bekapcsolódhat egy nemzetközi szinten is eredményes szakosztály munkájába, edzőtáborozhat, övvizsgákon és versenyeken bizonyíthatja rátermettségét. Ezen túl a rendszeres mozgással biztosíthat magának egy kiegyensúlyozottabb életvitelt

Szakosztályunk szervezetileg a Magyar JKA Karate Szövetséghez www.jkahungary.hu, s azon keresztül a Magyar Karate Szakszövetséghez tartozik. A szakosztály munkáját segítő edzők mindegyike a Testnevelési Egyetem, valamint TF Továbbképző Intézetének berkein belül szerezte edzői képesítését.

Az edzéseket Schvarcz Péter /4.dan/szakedző, a Magyar JKA Karate Szövetség szövetségi kapitánya vezeti.

Szakosztályunkról információkat a www.yamakarate.hu oldalon találhatnak.

Szívélyes üdvözlettel: Schvarcz Péter

 

 
Hírdetések

 
Kép galériák
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia