Törökbálinti Sport
Menü
 
TTC Labdarúgás (NB III)
 
TTC Női Kézilabda (Bp.I/B)
 
TTC-Yama Karate Klub
 
TTC Cselgáncs
 
TTC RSG
 
TTC Sakk
 
TTC Ijászat
 
TTC Extrémsport
 
TFC Labdarúgás (BLSZ III)
 
Törökbálint Focisuli
 
Elite Basket (NB I/B)
 
TÉTE Futás
 
Linkek
 
Látogatók
Indulás: 2008-08-17
 
Szerzői jogok

A www.balintisport.hu teljes tartalmát szerzői jogok védik!

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Történelem

A Törökbálinti Életmód és Tömegsport Egyesület 1997. január 13.–án alakult, egy évre rá már rendszeres edzési és futási lehetőséget teremtett a település és a környék lakói részére lelkes, sportot szerető és művelő tagokkal.

Nagy tervekkel indultunk, de az eltelt időszak nem hozta meg teljesen az elképzelt eredményeket. Egyedül a Hendikep futás az, amelyet már tizedik éve rendszeresen, minden hónap utolsó szombati napján megrendezünk. Az évek során a segítők száma is megcsappant, ma már öt-hat személyre számíthatunk. A nagyra törő terveink – a két iskola bevonása, a tanári kar aktivizálása – testnevelők – szinte kudarccal végződtek. A helyi iskolákból kevesen futnak.

Sok még a tennivaló, azonban nem adjuk fel!

Élményszámba mennek a Hendikep futásaink. Eddig még egy alkalommal sem maradt el a rendezvény, legyen forró nyár, fagyos tél, vagy esős időszak. Mindig volt minimum húsz-huszonöt induló, de az egy alkalommal rajtolók száma a százat még nem érte el havi viszonylatban. Egyedül a nyolcadik éve megrendezésre kerülő FutapestTörökbálinti Cross - futás rendezvényen lépjük át bőven a százas indulói létszámot. Ezt az igen népszerű versenyt a Törökbálinti Napok rendezvénysorozatba építettük be. Az anyagi hátteret az önkormányzat évek óta megfelelően biztosítja, - pályázat útján. Szponzoraink „tárgyi” hozzájárulásai sokat segítenek a hagyományosan magas színvonal megőrzésében: díjazás, pólók,- rajtszámok készítése, frissítők biztosítása, stb.

A Hendikep futáson, évek óta 60-70 fő vesz részt –havonta- 16 fő kezdetektől fogva, minden évben legalább 8-10 alkalommal. Minden évben van 8-9 fő, aki minden hónapban eljön lefutni a távot.

Legnagyobb eredményünk, hogy kialakult egy olyan csapat, 10 – 15 fő, amely futó, triatlon, duatlon versenyeken vesz részt. Közös edzéseket tartunk, úszásban, kerékpározásban, futásban.

Országos versenyeken veszünk részt, igen eredményesen:

Tiszaújváros, Balatonfüred, Kisköre, Balassagyarmat, Kecskemét, Győr, Nagyatád, Hatvan, Fadd–Dombori, triatlon versenyek. Terepfutásokon felfutottunk a Kékes csúcsra, megmásztuk Eger dombjait, Pomáz, Szentendre, Etyek, Vácrátót, Lovasberény, Iklad stb. cross futásain küszködtünk a terep és az időjárás viszontagságaival.

Országos korosztályos versenyt nyertek, illetve helyezettek: Barna György, Márczé Ferenc, Szebeni Endre, Bogyó Éva, Soós Jenő, Kiefer Antal, Rózsavölgyi József, Panyiczky Gyula, Petró János.

Egy-egy külföldi versenyen is részt veszünk, ilyen például. az évvégi, karácsonyi Losonci futás, a Prágai félmaraton, a Bécsi maraton, a Weitsch-i hegyimaraton.

Kiemelkedő teljesítményt nyújt évek óta Szebeni Endre, aki 17. éve teljesíti az IRONMAN távot a Nagyatádi OB-n, többszörös bajnok és helyezett, - 3.8 km úszás, 180 km kerékpározás, és 42.195 m futás egymás utáni teljesítésben,- 12 – 14 órán belül.

Jó kapcsolatot tartunk a BSI-vel, rendszeresen indulunk a versenyein, közülünk többen törzsfutók vagyunk. Régóta együttműködünk a „Magyar Turista” kiadóival, egymás versenyeit propagáljuk. A hendikepweb.extra.hu honlapon rendszeresen közöljük a Törökbálinti Hendikep futás eredménylistáját. Itt található még a másik három "testvér" futás eredménylistája is.

Már ötödik éve járunk a Biatorbágyi hendikep futásra minden hó első szombati napján. Csodálatos környezetben és jó hangulatban teljesítjük a 4,5 km –es távot. Megalakulása óta, 2007 december harmadik szombatján az Érdi hendikep futást teljesítjuk a csodálatos Levendulásban. A táv itt 5 km.

Terveink között szerepel – az első lépéseket már megtettük – a Kistérségi települések – tíz település bevonásával – sport együttműködésének összehangolása, rendezvények, pályázatok stb.terén.

 
Hírdetések

 
Kép galériák
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia